KWALITEITSVERF RECHTSTREEKS VAN FABRIKANT NAAR GEBRUIKER: TOONZAAL EN ONLINE SHOP

ZO BEREKEN JE DE JUISTE HOEVEELHEID VERF

Het is niet altijd even eenvoudig om de juiste hoeveelheid verf te berekenen. Dien je één muurtje zonder hoeken te schilderen, dan is het eigenlijk vrij simpel. Maar hoe begin je eraan als je ruimte bestaat uit hoeken en kanten met ramen en deuren of ingemaakte kasten?

1. Meet de oppervlakte van je verschillende muren
Neem van elke muur de lengte en de hoogte en vermenigvuldig deze twee getallen om de oppervlakte per muur te berekenen. Tel de oppervlaktes van de verschillende muren die je in dezelfde kleur wilt verven op.

2. Vergeet je plafond niet
Voor het plafond vermenigvuldig je de lengte met de breedte.

3. Meet de oppervlakte van ramen en deuren
Bereken vervolgens ook de oppervlakte van ramen, ingebouwde kasten of deuren per ruimte. Trek dit van je totaal aantal vierkante meters af per gewenste kleur.

4. Hou rekening met het aantal lagen
Vermenigvuldig je totale oppervlakte per kleur met het aantal lagen dat je nodig hebt. Voor een mooi eindresultaat raden wij aan om steeds twee lagen aan te brengen. Het kan handig zijn om wat extra verf te bestellen voor latere retouches.

5. Verbruik muurverf of gevelverf = 10m² per liter (voor één laag)
Als laatste stap deel je het eindtotaal per kleur door het aantal m²/l. Zo bekom je het exacte aantal benodigde liters per kleur uit.

DIRECT KOPEN IN ONZE WEBSHOP?

Bekijk ons uitgebreid assortiment aan topprijzen! We leveren ook aan huis.

NAAR ONZE WEBSHOP

HEB JE EEN PROJECT OM TE VERVEN?

Laat het ons weten, we maken je een vrijblijvende offerte op!

OFFERTE VRAGEN